Over mij

De Therapeute Marielle Dechesne

10 jaar ervaring als psychomotorische kindertherapeute.

Ik ben moeder van 3 mooie kinderen en getrouwd.

Ik heb een aangeboren nieuwsgierigheid naar het gedrag van kinderen.

Ik analyseer niet alleen maar wil ook helpen aan een oplossing.

De beweging van een kind zegt veel over het sociaal emotionele gedrag. Door een kind te observeren en dit te koppelen aan de informatie van de ouders probeer ik te begrijpen waar de belemmeringen en emoties vandaan komen. Door een kind in beweging te zetten kan de vastgelopen ontwikkeling weer op gang worden gebracht. Het kind leert zijn beweging voelen en krijgt meer vertrouwen in zijn lijf. Dit leidt in veel gevallen tot minder boosheid en angst, meer zelfvertrouwen en beter concentratievermogen. De afgelopen 10 jaar heb ik op deze wijze kinderen met autisme, gedragsproblemen en ADHD, boosheid en faalangst kunnen helpen.

Afgelopen tijd is mij, mede door mijn dochters, het belang van de ogen duidelijk geworden. Het niet goed samenwerken van de ogen leidt niet alleen tot minder goed kunnen lezen maar heeft ook een groot effect op het totaal functioneren van een kind en kan leiden tot motorische problemen. Dit was voor mij de aanleiding om een aanvullende cursus te volgen. Het samenwerken van de ogen kan door middel van oefeningen getraind worden.

De Rots en Water curus geef ik bij Schoolsport en is een psychofysieke training. Ik gebruik dit ook binnen de therapiesessies.

Opleiding en werkervaring

Na de opleiding MDGO-activiteitenbegeleiding heb ik 5 jaar gewerkt als activiteitenbegeleidster in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier heb ik veel geleerd over het belang van non-verbale communicatie. Na de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik gaan werken op een medisch kinderdagverblijf.

In deeltijd heb ik de opleiding voor psychomotorische kindertherapie gaan doen.

 

In de praktijk kon ik goed observeren, ervaren en zelfs oefenen met kinderen op het medisch kinderdagverblijf.

Mijn stage heb ik gelopen op De Prof. Dr. Leo Kannerschool een onderwijsinstelling voor speciaal onderwijs in Oegstgeest. Ze is bedoeld voor mensen met een diagnose binnen het autistisch spectrum met een cluster-IV-indicatie: kinderen met een vorm van ASS, PDD-NOS, MDD of Asperger.

Daar kon ik mijn werkervaring gebruiken uit de periode dat ik met verstandelijk gehandicapten heb gewerkt.